Festival kulturne industrije i predstavljanje projekta “Transflorium”-samoodrživo imanje

5. rujna 2022.

Naši dragi kolege iz Udruge Kronland organiziraju Drugi festival Kulturne industrije, u gradu Hrvatska Kostajnica, a festival će se održati od 12. do 16. rujna 2022. Hrvatsku Kostajnicu će posjetiti i delegacija Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske u RH , na obilježavanje Svjetskog dana čišćenja i sudjelovanje u sadnji i čišćenju, u organizaciji Udruge Zasadi stablo, ne budi panj. predvođena posjeta zamjenika veleposlanika Ivarom Scheersom. Veleposlanstvo kraljevine Nizozemske je ujedno i Sponzor nacionalne kampanje sadnje stabala u Republici Hrvatskoj koju ćemo realizirati početkom studenog.

Osim po svojoj povijesnoj utvrdi, Kostajnica je najpoznatija po Kestenijadi, odnosno po kestenima, kojima i ‘duguje’ ime, budući da se nekoć za kesten koristila riječ “kostanj”. 
15. rujna predstaviti će se i projekt na kojem naše Udruge surađuju “Transflorium“.
prezentacija projekta Transflorium / Sisak, Holandska kuća / 18,00-20,00 / gost predavač Ben Vos
-Prezentacija projekta Transflorium i otvorena tribina organizirana je za učenike srednjih strukovnih škola Sisačko-moslavačke županije, a sudjelovat će učenici Industrijsko-obrtničke škole Sisak, Strukovne škole Sisak, Srednje škole Petrinja i Srednje škole Ivana Trnskog Hrvatska Kostajnica.
  • zelena i odrziva energija
  • permakultura
  • gradnja drvene Tiny kuce po nizozemskom modelu
  • izgradnja samoodrzive parcele od 1000 kvadratnih metara
Autor: Mateja-Angelina Kramar

Pročitajte također i…