Vremenska crta voćnjak Varaždin

Projekt će se provoditi u gradskom javnom voćnjaku u Varaždinu, te je namijenjen djeci osnovnoškolske dobi.
Projekt pod nazivom “Iskustveno učenje u prirodi” financiran iz proračuna Grada Varaždina za projekte i programe u korist općeg dobra, doprinosi usvajanju navika zdravog načina života, podiže se ekološka svijest kod djece, potiče na kvalitetno provođenje slobodnog vremena u prirodi i posebno se razvija volonterizam kod djece.
Projekt je u skladu s Nacionalnom razvojnom strategijom Republike Hrvatske do 2030. godine u kojem se promiče kognitivni, etički, emocionalni i tjelesni razvoj djece i učenika.

Projekt će se realizirati u dva ciklusa/radionice:

Samoniklo bilje-priprema i konzumacija“-13.08.2022., te

Prirodna gradnja-kob tehnika“-27.08. i 28.08.2022.

Prijave se vrše OVDJE.

Prijave se vrše OVDJE.

tree building

Ugled ne ovisi isključivo o kvaliteti Vaših usluga/proizvoda,

već i o Vašim odnosima prema okolišu i zajednici.

Želimo rezervirati naš dan! 

U cilju isticanja društvenih vrijednosti i kvalitetnijih socijalnih sustava, našim partnerima, partnerima za okoliš, omogućavamo da budu dio promjene za bolju budućnost.

Takve dane proveli smo u našem javnom voćnjaku u Varaždinu sa tvrtkom Mobilisis, i tvrtkom Point Visible koje su donirale sredstava za kupnju opreme za voćnjak, te nas podsjetile sve zajedno kako je bitno graditi lokalizirani društveni kapital. Zajedničkim djelovanjem gradimo ekološki osvješteniju zajednicu, jačamo samostalne vještine pojedinca i druge vrijednosti što će doprinjeti većem vrednovanju ekoloških normi cijelog kolektiva.

 

 

Metodom stvaranja održivih ljudskih ekoloških zajednica koje oponašaju
uzorke i međusobne veze kakve nalazimo u prirodi, gradimo međusobno povjerenje, ugled tvrtke kao društveno odgovornog ekološkog poduzeća, te približavamo interdisciplinarni skup znanja i vještina o sadnji i održivom korištenju prirodnih resursa poput tla i vode.

Zajednica se ojačava kroz prihvaćanje praktičnih mogućnosti da se stvori sustav i mehanizmi koji manje opterećuju okoliš i postižu veću samoodrživost.