Korak smo do europske nagrade Unity Mark – GLASAJ!

7. ožujka 2023.

Ušli smo u završnicu kruga natječaja za europsku nagradu Unity Mark u organizaciji Nuova global fondacije. Do kraja mjeseca ožujka traje javno glasanje za najbolju europsku kampanju podizanja svijesti i doprinosu okolišu. Kao organizaciji koja se unatrag četiri godine trudila zasaditi što više stabala, a uz to uključiti javnost u konkretne sadnje, te pružiti otvoren prostor za osobno djelovanje u cilju revitalizacije okoliša diljem Hrvatske, Vaš glas za projekt koji živimo svi zajedno značio bi nam daljnju motivaciju i još više ulaganje napora. Do sada iza sebe imamo četiri godine djelovanja, 250.000 zasađenih sadnica u dvorištima škola i vrtića, sa više od 90.000 volontera i sudionica u cijeloj Hrvatskoj. Od ove godine, ponosni smo na činjenicu da smo uspjeli projekt proširiti na susjedne zemlje, Sloveniju te Bosnu i Hercegovinu. Priroda ne poznaje administrativne granice.

Glasati možete OVDJE.

Društvo prepoznaje izazove, trendove, slabosti i snage, ali ne reagira u onoj mjeri u kojoj je to potrebno za rješavanje postojećih i nadolazećih klimatskih promjena. Pretvaranje izazova i novih prilika u razvojne prilike ključno je za jačanje otpornosti društva i njegove veće spremnosti na suočavanje s nepredvidivim okolnostima, ako ih izravno uključimo. Očuvanje i unapređenje biološke raznolikosti, povećanje prirodnog kapitala , sprječavanje onečišćenja i zaštita okoliša, revitalizacija urbanih područja zajednički je zadatak. Cilj je podržati jačanje svih demografskih skupina jer niti jedna od njih nije izolirana od izazova sa okolišem.

Pogledajte video (2 min.) OVDJE u kojem Vam kratko i jasno dajemo do znanja što nam je cilj i što sve znamo da možemo postići.

Primarni cilj je planska sadnja što većeg broja stabala u suradnji s nadležnim institucijama i civilnim sektorom na javnim površinama te u dvorištima škola i vrtića. Za uspješnu provedbu projekta iskoristili smo moć, potencijal i snagu digitalne tranzicije, kroz nju smo širili razvoj svijesti , educirali sudionike, što je ključni preduvjet za pravi angažman u zajednici. Naš zadatak je biti krovna točka kontakta za prikupljanje sredstava (crowdfunding u ime tražitelja sadnica) te obradu podataka i distribuciju sadnica. Projektom pridonosimo 17 globalnih održivih ciljeva. Pozivamo Vas da podržite naš projekt samo jednim glasom. OVDJE

#mediaawards #unitedworld #nuovaglobal #diversityawards #mediaforgood #inclusionanddiversity #zasadistablonebudipanj #viralno #ccommunitypower #treeplanting #plantatreedontbeastump #unitymark #eu #sustainabledevelopment

Autor: Mateja-Anđelina Kramar

Pročitajte također i…

Sadnja (SLO)

Sadnja (SLO)

Sadnja u Sloveniji Na području školskog prostora u osnovnoj škole Kolezija (SLO), zajedno sa partnerima na projektu...