Ljepote nizozemskih šuma-izložba i sadnja

4. studenoga 2022.

Povodom otvorenja izložbe fotografija nizozemskog fotografa Renea Jonkhouta “The Beauty of Dutch Forests” u Holandskoj kući Sisak 02.11., zamjenik veleposlanika Ivar Scheers i predsjednica udruge Mateja-Angelina Kramar zasadili su sadnice javora u dvorištu Strukovne škole Sisak u znak ovogodišnje suradnje i podrške projektu nacionalne kampanje sadnje stabala u Hrvatskoj. Sadnju je koordinirala i organizirala županijska predstavnica udruge za Sisačko-moslavačku županiju Gabrijela Mitar. Ben Vos, predstavnik udruge Kronland objasnio je na koji način i sa kojim ciljevima ambasada Nizozemske i udruga Kronland surađuju, te najavio projekt Transflorium. Projekt “Transflorium”-samoodrživo permakulturno imanje koje će biti sagrađeno na području Sisačko-moslavačke županije u organizaciji udruge Kronland, Nizozemskog veleposlanstva i partnerima na projektu Udruge Zasadi stablo, ne budi panj! čija je zadaća dizajn permakulturnog imanja u budućnosti.
Izložba “Ljepote nizozemskih šuma” nizozemskog fotografa Renéa Jonkhouta u Holandska kuća Sisak u sklopu KroNland festivala traju do 16.11.2022. Zamjenik šefa misije Ivar Scheers osjećao se kao kod kuće u Holandskoj kući okruženoj nizozemskim šumama!  Udruga KroNland još jednom je uspjela povezati Hrvatsku i Nizozemsku kroz umjetnost.
Zamjenik voditelja Misije Ivar Scheers sastao se i s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček iz Grada Siska i razgovarao o mogućnostima moguće buduće suradnje.
Autor: Mateja-Angelina Kramar

Pročitajte također i…

Sadnja (SLO)

Sadnja (SLO)

Sadnja u Sloveniji Na području školskog prostora u osnovnoj škole Kolezija (SLO), zajedno sa partnerima na projektu...