Multimedija

 

Nagrade i priznanja

Udruga je dobitnica nagrade za doprinos promicanju ekološke i društvene odgovornost, kao i promociju održivog koncepta življenja i održivog korištenja prirodnih resursa, te nagrade za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu. Nagradu je uručio Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak Predsjednici Udruge Mateji Anđelini Kramar. Nagrada je dodjeljenja na svečanoj sjednici u atriju Varaždinske županije ovodom dana županije 08.09.2021. 

Uručenje nagrade možete pogledati OVDJE.

mateja angelina kramar
predsjednica udruge
jelena i mateja
uručenje nagrade
nagrada

Prestižna nagrada National Geographica

National Geographic Hrvatska, vođen motom “nadahnjujemo ljude da se skrbe o svom planetu”, pokrenuo je akciju Žuti okvir kojom je predstavljeno 17 ciljeva održivog razvoja. Svake godine nagrađuju pojedince, institucije, tvrtke i institucije koji najviše pridonose održivosti u Hrvatskoj. Svojim radom i trudom doprinjeli smo 17. globalnih i nacionalnih ciljeva održivog razvoja te odgovora na klimatske promjene prema sporazumu Ujedinjenih naroda.

Riječ je o nagradi u okviru projekta "Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje" kojeg drugu godinu zaredom organiziraju National Geographic Hrvatska, tvrtka Adria Media Zagreb te Ministarstvo zaštite prirode i okoliša.

Žuti okvir Udruga
Na slici su prikazana stabla pod plavim nebom.

U kategoriji broj 15. Život na kopnu Udruga „Zasadi stablo, ne budi panj!“ dobitnica je prestižne nagrade Žutog okvira. U Hrvatskom glazbenom zavodu sve pobjednike je proglasio Hrvoje Prćić, glavni urednik National Geographica, a nagradu je u ime cijele organizacije zaprimila predsjednica Udruge Mateja-Anđelina Kramar te
potpredsjednica Jelena Sambolec.

KATEGORIJA 15: Život na kopnu
Udruga “Zasadi stablo, ne budi panj!”

„Ponosno pišemo da je Udruga "Zasadi stablo, ne budi panj!" dobitnik 1. mjesta National Geographica "Žuti okvir" u kategoriji Život na kopnu.
Hvala National Geographicu, Ministarstvu zaštite okoliša i prirode te Adria Media na ovom nevjerojatnom priznanju sa kojim potvrđujemo da smo primjer dobre prakse. Hvala našim obiteljima na podršci, prijateljima i ostalima koji su radili sa nama na ovome projektu. Ova nagrada je primljena u ime svih županijskih predstavnika naše organizacije koji su neumorno i sa punim srcem davali svoje slobodno vrijeme, vještine i sposobnosti kako bi kampanja uspjela. Želimo nastaviti sa našim radom, te će ova nagrada biti vrlo motivirajuća za daljnje još veće uspjehe. Drago nam je da je povjerenstvo prepoznalo naš rad, a mi ćemo ga kroz daljnji trud i napredak opravdati, sigurni smo da odluka nije bila lagana, sa obzirom na kvalitetu rada ostalih prijavljenih za nominaciju Žutog okvira. Ovim putem svim nominiranim finalistima iznimne čestitke od strane naše organizacije. Pozivamo sve da u svoje poslovanje uključe održiv koncept te na taj način potvrde svoju
društvenu i ekološku odgovornost.“

Dodjelu nagrada možete pogledati na: ngm-odrzivi-razvoj.adriamedia.hr