NAJAVA PROJEKTA

Iskustveno učenje u prirodi

26. travnja 2022.

Najavljujemo projekt “Iskustveno učenje u prirodi” koji ćemo kroz srpanj/kolovoz provoditi u gradskom voćnjaku Varaždin. Projekt i program namijenjeni su djeci osnovnoškolskog uzrasta. Djeca koja će biti polaznici radionica steći će iskustvo ubiranja i korištenja ekološkog uzgoja hrane, kao i iskustvo gradnje kućice od prirodnih materijala. Projekt doprinosi podizanju ekološke svijesti kod djece, usvajanju navika zdravog načina života, potiče na kvalitetno provođenje slobodnog vremena u prirodi i volonterizam kod djece.
Projekt će doprinijeti povećanju kvalitete života mladih i otvoriti im nove perspektive vezane uz aktivnost u zajednici, uzgoj vlastite zdrave hrane te održivi razvoj. Stjecanjem i proširivanjem znanja mladi se aktivno uključuju u zajednicu čime doprinose njenom društvenom i ekološkom razvoju.
PROGRAM:

📌 SRPANJ: priprema i konzumacija jela od samoniklog bilja

📌 KOLOVOZ: KOB tehnika prirodne gradnje kućice za djecu

ZADOVOLJAVANJE ESENCIJALNIH POTREBA ČOVJEKA ZA ŽIVOT

Hrana:

Korisnike ćemo naučiti raspoznavanju samoniklog jestivog ljekovitog bilja, te kako pripremiti hranu od ubranog bilja, te od bilja koje sami mogu proizvesti. Redovno školsko obrazovanje nema prilike pružiti dovoljno informacija i znanja o ekološkim problemima i posljedicama konvencionalnog uzgoja hrane.

Prirodna gradnja:

Projektom ćemo djecu upoznati s načinima prirodne gradnje kroz gradnju kućice. Iako gradnja građevina od prirodnih materijala u današnje vrijeme nije često zastupljena, radi se o građevinama koje su jednostavne za izradu, a opet potpuno u skladu s prirodom, ljudskim potrebama i zdravljem, te ih je potrebno potaknuti u cilju stjecanja samostalnih vještina i interesa kod djece za isto.

Projekt i program biti će sufinancirani iz proračuna Grada Varaždina za 2022. godinu u gradskom voćnjaku Varaždin.
Autor: Mateja-Angelina Kramar

Pročitajte također i…