Projekt “CSR in spotlight”

15. prosinca 2022.

Projekt CSR in spotlight , namijenjen promicanju važnosti društveno odgovornog poslovanja, održao se kroz dva dana, u srijedu 7. prosinca na kampusu Visokog učilišta Algebra iu petak 9. prosinca na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu . Dvodnevno događanje u organizaciji tima Društveno odgovorno poslovanje (DOP) unutar udruge eSTUDENT pružilo je platformu predstavnicima iz ukupno šest poduzeća i udruga, koji su okupljenim studentima kroz primjere svojih održivih radnih praksi isticali važnost DOP-a te korporativne brige o zajednici i okolišu . 

U sklopu projekta CSR in spotlight, predsjednica Udruge Mateja-Angelina Kramar održala predavanje studentima na Visokom učilištu Algebra Zagreb. Projekt je namijenjen promicanju važnosti društveno odgovornog poslovanja, održao se kroz dva dana, u srijedu 7. prosinca na kampusu Visokog učilišta Algebra i u petak 9. prosinca na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Dvodnevno događanje u organizaciji tima Društveno odgovorno poslovanje (DOP) unutar udruge eSTUDENT pružilo je platformu izlaganja koji su okupljenim studentima kroz primjere svojih održivih radnih praksi isticali važnost DOP-a te korporativne brige o zajednici i okolišu.
Kroz postavu reflektora na odgovorno poslovanje (društveno i ekološko), govorila je o projektima udruge, ciljevima i strategijama, involviranju poslovnog sektora, o ponudama i razmjenama vrijednosti, ekonomskim i ne ekonomskim vrijednostima, DOP-u u praksi, utjecaju na društvo i okoliš, te o primjerima dobrih praksi koje smo proveli. Reflektor je prezentiran kroz socijalni, ekološki i funkcionalni aspekt. Zajedno smo donijeli zaključak kako bi prvotno trebali raditi na redizajnu društva, a potom će sinergijom doći do redizajna poslovanja, a time i do poboljšanja aktivnosti usmjerenih na očuvanje okoliša.

Svi predavači:

Darko SuljučićCSR communications specialist iz L’Oreala Adrie

Ivica Projić iz Ericssona Nikole Tesle

Igor Mladinović kreativni direktor agencije HEARTH thinking&doing

Predavanje tima DOP- Udruge e-student

Mateje-Anđelina Kramar, predsjednica Zasadi stablo, ne budi panj! 

Lara Šercar , koordinatorica skupine Community unutar udruge eSTUDENT

Ana Talajić , HR managerica i CSR ambasadorica revizorske tvrtke Mazars

Anđelke Toto Ormuž , voditeljice korporativnih poslova ROCKWOOL Adriatic

https://www.estudent.hr/novosti/odrzan-csr-in-spotlight-saznaj-sto-se-o-odrzivim-radnim-praksama-ucilo-proslog-tjedna

Saznaj više!

Ako želite saznati više informacija o samoj Udruzi ili sličnim projektima, posjetite našu web stranicu ili društvene mreže – Facebook , Instagram   i  LinkedIn . Kako ne bi propustio/la novosti koje donosimo u novoj akademskoj godini, možete se pretplatiti na newsletter .

Autor: Mateja-Angelina Kramar

Pročitajte također i…