Aktualno

 

EduTree platforma

Aktualno

Dana 16.08.2021. godine, direktor VARKOM-a d.d., dr.sc. Željko Bunić, te Predsjednica Udruge „Zasadi stablo, ne budi panj!“ Mateja-Angelina Kramar, potpisali su Ugovor o preuzimanju i održavanju javnog voćnjaka u Varaždinu, koji će prema Planu gospodarenja, kao prvi u Hrvatskoj i uopće u ovom dijelu Europe, biti održavan u skladu sa načelima permakulture.

Projekt pokretanja voćnjaka je realizirala gradska tvrtka Varkom Varaždin te Grad Varaždin. Na prostoru od 6.400 m2 voćnjak zasađeno je oko 200 voćaka i oko 80 različitih bobičastih grmova. Namjera je bila da voćnjak bude specifičan, sa obzirom na svoj oblik, te  funkciju koja je javna, ali da bude i voćnjak i park istovremeno. Javni voćnjak održavan prema načelima permakulture biti će dostupan svim građanima kao ogledan primjerak takvog voćnjaka.

Primopredaja gradskog javnog voćnjaka

EduTree platforma

U tabovima “Registracija”, “Ucrtavanje područja” i “Digitalna tranzicija” možete pronaći nekoliko rečenica o korištenju kartografske aplikacije, a klikom na gumb “Preuzmi upute” možete preuzeti kompletne upute sa detaljnim objašnjenjima za korištenje i unošenje podataka u kartografsku aplikaciju.

Registracija

Sudionici kampanje koji žele unijeti opisne i kartografske podatke u programsku aplikaciju moraju se prvotno registrirati (izbornik Register) u istu te unijeti osnovne podatke u obrazac (korisničko ime, e-mail adresu u lozinku). Nakon unosa traženih stavki, potrebno je kliknuti na tipku Registracija kako bi proces registracije bio dovršen. Prilikom unosa i potvrde lozinke preporuča se da istu zabilježite kako je kod ponovnog pristupa ne biste zaboravili.

Ucrtavanje područja
Ucrtavanja željenog područja na kojem je izvršena sadnja vrši se klikom na tipku Draw a polygon, koja će se pojaviti na dnu alatne trake s lijeve strane. Prije navedenog koraka, preporuča se zoomiranje na što krupniji prikaz područja na kojem se izvršila sadnja kako bi uneseni prostorni podaci bili što precizniji i točniji. Postupak ucrtavanja područja (poligona) vrši se klikom na krajnje točke područja, a formiranje područja dovršava se klikom na prvu prostornu točku od koje je krenulo označavanje područja, nakon čega će se prostorno područje (poligon) definirati i prikazati plavom bojom u aplikaciji.
Digitalna tranzicija

Digitalna transformacija iziskuje razumijevanje važnosti upotrebe informacijskih tehnologija, budući da je digitalna transformacija sustavna strukturna promjena. Podrška menadžmenta ključan je preduvjet za uspješnu provedbu promjena. Osiguranjem dostupnosti podataka i poticanjem inicijativa „open frendly“ »otvorenih podataka« potaknuti ćemo korištenje korisnih baza podataka, te potaknuti na educiranje u cilju zadovoljavanja potreba za dodatnim znanjem kako bi se umanjio rizik od nepotpunog shvaćanja ekoloških izazova. Daljnjim razvojem tehnologija prostornih podataka i digitalnom transformacijom prostornih planova osigurat će se vjerodostojni prostorni podaci, koji čine jednu od najvrjednijih vrsta podataka čime će se stvoriti preduvjeti za promjene.

EduTree dokumenti

EduTree prezentacije

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preuzmite [657.33 KB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preuzmite [2.96 MB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preuzmite [588.69 KB]

Copyrights © 2021. Zasadi stablo, ne budi panj!