Siemens Energy-sponzor nacionalne kampanje sadnje stabala

10. studenoga 2022.

Održivost je izuzetno važna tema za nas u Siemens Energyju. Stabla proizvode kisik, štite nas od klimatskih promjena, čiste zrak i vodu te doprinose očuvanju biološke raznolikosti. Kao kompanija, posvećeni smo očuvanju okoliša i pridonosimo aktivnostima koji nas približavaju vrlo ambicioznim ali neophodnim klimatskim ciljevima. Stoga smo odlučili sudjelovati u kampanji sadnje stabala kraj dječjih vrtića i škola te na javnim površinama u urbanim sredinama.

Financijskim podupiranjem kampanje udruge “Zasadi stablo, ne budi panj!” omogućuje se održivost djelovanja kampanje na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini”. – poručuje Boris Miljavac, predsjednik Uprave Siemens Energyja, koji je ovogodišnji sponzor nacionalne kampanje. Siemens  Energy već generacijama transformira industrije i svakodnevicu ljudi diljem svijeta. “Sada pomažemo promijeniti svijet kako bismo stvorili održivu budućnost za generacije koje dolaze i osigurali im nove krošnje.” – poručili su sudionicima.

Siemens Energy će osim financijskom podrškom, potaknuti svoje zaposlenike da osobno dođu na lokacije sadnji te pomognu kod kopanja rupa i sađenja sadnica voćaka u dvorištima škola i vrtića. Međuvladin panel o klimatskim promjenama, grupa znanstvenika i stručnjaka za klimatske promjene tvrdi: “Klima se mijenja i klimatske promjene gotovo su u potpunosti posljedica ljudskog djelovanja. Zbog toga se sve više raspravlja o tome kako smanjiti ljudski utjecaj na klimu i kako se prilagoditi promjenama koje se već javljaju, te kako možemo predvidjeti buduće ekološke izazove.

Najveća zabrinutost zbog lošeg djelovanja na klimu odnosi se na povećanu prisutnost ugljikovog dioksida (CO2) u atmosferi i sve veće količine krutih štetnih čestica i emisija u zraku. Osim toga, sve više smo zabrinuti zbog sve većeg rušenja šuma i posebno urbanih stabala što isto utječe na faktore promjena u klimi. Podupiranjem projekata sadnje stabala želimo neutralizirati štetne emisije, zaustaviti širenje toplinskih otoka u urbanim područjima, a kod škola i vrtića osigurati više hlada kao i proizvoda koji će se moći koristiti u školskim kuhinjama.

Autor: Mateja-Angelina Kramar

Pročitajte također i…

Sadnja (SLO)

Sadnja (SLO)

Sadnja u Sloveniji Na području školskog prostora u osnovnoj škole Kolezija (SLO), zajedno sa partnerima na projektu...