Tjedan globalnog obrazovanja-edukacija za 350 škola i vrtića

14. studenoga 2022.

Educirati ćemo 350 škola i vrtića. Tjedan globalnog obrazovanja kreće! Uključili smo se u europski tjedan globalnog obrazovanja gdje ćemo educirati čak 350 odgojno-obrazovnih ustanova o sadnji i njezi stabala, prije početka kampanje sadnje.

Edukacije će se održati u terminima:

15.11. u 18:00 sati (prijave zatvorene)

16.11. u 13:30 sati (prijave zatvorene)

16.11. u 18:00 sati (prijave zatvorene)

17.11. u 10:00 sati (prijave zatvorene)

Ovim uključenjem želimo potaknuti korištenje EduTree platforme, gdje se mogu pronaći korisne informacije o sadnji i održavanju stabala i voćaka. Materijal se može koristiti kao istraživački materijal te materijal koristan za korištenje u nastavi, ali i kao hobi materijal.

Tjedan globalnog obrazovanja je kampanja za podizanje svijesti diljem Europe. To je zajednička inicijativa izgrađena na iskustvu stečenom od strane Globalne obrazovne mreže Centra Sjever-Jug, Vijeća Europe i drugih partnera, za podršku edukatorima u uspješnom osmišljavanju, provedbi i provedbi obrazovnih inicijativa i aktivnosti učenja koje uvezuju globalne i lokalne realnosti i izazove. Odnosi se na 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda (SDG) čiji je cilj eliminirati ekstremno siromaštvo, smanjiti nejednakosti i boriti se protiv prijetnje klimatskih promjena do 2030. godine.

Council of the European Union

Zasadi stablo, ne budi panj!

Autor: Mateja-Angelina Kramar

Pročitajte također i…

Sadnja (SLO)

Sadnja (SLO)

Sadnja u Sloveniji Na području školskog prostora u osnovnoj škole Kolezija (SLO), zajedno sa partnerima na projektu...