Tree Building tvrtke Point Visible

13. lipnja 2022.

Možete li zamisliti svijet u kojem nitko ne djeluje? Možete li prihvatiti činjenicu da se bio-raznolikost drastično smanjuje?

Mi smo ove činjenice shvatili i prihvatili. Razlog plus zašto sve više provodimo teambuilding radionice u gradskom voćnjaku u Varaždinu. Voćnjak je namijenjen izučavanju i dijeljenju znanja. Prepoznala je to tvrtka Point Visible iz Varaždina, mladi tim entuzijasta i prirodnjaka koji se bave djelatnošću digitalnog marketinga. Ujutro tipkovnica, popodne vrt i motika! Tko bi znao više od njih koliko je u današnje vrijeme važno opustiti se, doprinositi i društvu i okolišu, uključiti se u socijalno-ekološke projekte, a uz sve to potaknuti ostale da slijede njihov primjer.

“Metodom stvaranja održivih ljudskih ekoloških zajednica koje oponašaju uzorke i međusobne veze kakve nalazimo u prirodi, gradimo međusobno povjerenje, ugled tvrtke kao društveno odgovornog ekološkog poduzeća, te približavamo interdisciplinarni skup znanja i vještina o sadnji i održivom korištenju prirodnih resursa poput tla i vode. Zajednica se ojačava kroz prihvaćanje praktičnih mogućnosti da se stvori sustav i mehanizmi koji manje opterećuju okoliš i postižu veću samoodrživost.”

Predavanje i radionicu su održali:
Hrvoje Josip Novosel-  Profesor teologije i biodinamički poljoprivrednik,
Mateja-Angelina Kramar- Ceo & Founder,  voditeljica projekata.
 
Ukoliko Vas zanima više o regenerativnoj poljoprivredi ili samo želite uživati u odličnim Hrvojevim interpretacijama s predavanja, slijede poveznice:

Na radionici smo odradili sljedeće aktivnosti:

🌳   Izrada “seed balls” kuglica:

Mješavina gline sa miješanim livadnim autohtonim cvijećem (jednogodišnje i trajnice).
Jednogodišnje cvjetnice i travke rudarenjem tla pripremiti će podlogu u tlu za bolje ukorjenjivanje višegodišnjeg cvijeća.
Sudionici su kuglice ponijeli kući te će je koristiti u mjesecu kolovozu kada je vrijeme osjemenjavanja.

🐝   Insekty hotel:

Hotel za kukce, pčele i sve ostale vrste insekata.
Hotel je prilagođen životu svih vrsta kukaca, te je svatko od njih dobrodošao da ovdje nađe svoj novi dom. Kućom za kukce privlačimo i pospješujemo bioraznolikost na mikrolokaciji, što će u budućnosti pomoći kod reguliranja prirodnog ekosustava i eventualne pojave nametnika.
Fotografije sa radionice teambuldinga možete pogledati OVDJE. 
Znate kako kažu naši dragi gosti sa teambuildinga? “Bee Visible”! 🐝
A Vi? Kada i na koji način ste spremni mijenjati dosadašnje navike i stavove?
Autor: Mateja-Angelina Kramar

Pročitajte također i…

Sadnja (SLO)

Sadnja (SLO)

Sadnja u Sloveniji Na području školskog prostora u osnovnoj škole Kolezija (SLO), zajedno sa partnerima na projektu...